Høsttur med språkklassen
For å beherske et nytt språk trenger man å praktisere. Vi tok med oss norskklassen vår på tur i blåbærmarka for å lære mer om norsk matkultur.

Klassen har jobbsøkere fra hele 12 nasjonaliteter, og alle jobber med å bli bedre i norsk. Norskopplæringen er i hovedsak arbeidslivsrettet, men norsk mat og kultur er en naturlig del av språket vårt.

Pannekakesteking
Pannekaker stekes

På en ganske grå og regntung dag dro nesten hele klassen til Breivika for å lete etter blåbær. Etter litt forvirring mellom kråkebær, blokkebær og blåbær kom vi godt i gang, og fikk plukket masse deilige bær.
Underveis fikk vi til og med besøk av skogens konge, nemlig elgen.

Blåbærene renskes.

Vel tilbake på Inko ble alle satt i arbeid på kjøkkenet for å klargjøre et deilig høstmåltid. Noen rensket bærene, noen lagde pannekakerøre, noen dekket bordet og noen vasket opp. Vi var alle enige om at dette ble en veldig flott dag, og et nydelig måltid. Pannekaker er jo i grunnen ganske likt matretten injera, en rett som mange var godt kjent med fra før.