Inko logo

Jeg er kjempefornøyd med måten dere har hjulpet meg fremover i livet.
Takket være min jobbkonsulent og Inko sine ansatte har jeg startet på min utdanning her i Sverige.

Jeg ønsker å takke alle som var med på tiltaket AFT-UNG på Inko. Takket være dere ansatte har jeg fått meg en utdanning. Takket være det tiltaket fikk jeg muligheten til å ikke sitte hjemme og bli utelukket av samfunnet. Takket være Inko fikk jeg en gruppe ungdommer og jobbkonsulenter

som oppførte seg mer som en familie enn en gruppe drittunger som trenger hjelp. Den støtten man fikk fra jobbkonsulentene Jim, Mona, Bjørn-Håkon og Lasse har hjulpet kjempemye på en person som meg som har droppet ut av skole. En som ikke vet hva han skal gjøre fremover, ikke vet hva han liker å holde på med. Det at de lever med en slik livsfilosofi på AFT-UNG at det bare er å hoppe i det er fantastisk. “Det skader ikke med en liten jobbsmak.” “Sette fingeravtrykk hos bedrifter.” Det var et stort tema i AFT-UNG. Det at de har kontakter i nesten alle slags yrker og ikke er redd for å spørre om jobbsmak/praksis for oss ungdommer er utrolig.

Takket være Mona fikk jeg en liten jobbsmak på hvordan det er å være mekaniker, og det hjalp meg videre. Takket være Jim og Ungdomsoppfølgingen holder jeg nå på med en mekanikerutdanning her i Sverige på Utbildning Nord. Det at jobbkonsulentene kan spørre oss: “Hva vil dere finne på fremover?” også få det gjort, er egentlig litt magisk. Vi ville se en rettsak, og vipps så gikk det en uke også var vi tilskuere i en rettsak. Det er egentlig så flott å være en del av samfunnet i flere forskjellige tilfeller. Ikke nok med det, vi fikk spise lunch/frokost ilag, vi holdt oss oppdatert på verden rundt med hjelp av aviser på nett daglig. Her brukte vi 10-15 min på å finne noe spennende tema, og så 10-15 minutter til for å diskutere det med “medelever”. Vi fikk også holde oss fysisk aktive med “gym” en gang i uken. Dette er bra for samholdet til “lærerne” og “elevene”.

Dette tiltaket er etter min mening perfekt for personer i ung alder som trenger noe å gjøre i hverdagen samt å ikke falle ut av samfunnet, som er et stort problem nå til dags som jeg har skjønt. Man blir for vant til å sitte hjemme, uten jobb, uten utdanning og det ender ikke godt.

Men som nevnt tidligere:
TUSEN TAKK FOR TILBUDET <3
DETTE TILTAKET BØR ABSOLUTT FORTSETTE!

Hilsen Björn Normann Thrane,
en svært fornøyd tidligere deltaker. 🙂

Hopp rett ned til innholdet