Inko logo

For en liten stund siden hadde vi ansatte på Inko fagdag. Inko er en veldig fin plass å jobbe på, men siden vi har flere lokasjoner kan det gå en stund før man får møte alle sine kollegaer. Et av våre mål for virksomheten er at vi skal føles som en gjeng. For å få til dette er vi nødt å bruke tid på å møtes. I tillegg til dette har vi hatt en del nyansettelser den siste tiden, og det var viktig at disse ble godt kjent med de andre ansatte i bedriften.

Fagdagen ble holdt på Thon hotell, og vi ble servert nydelig lunsj og møtemat. Totalt er vi nesten 40 faste ansatte på Inko, så det ble en fin gjeng som samlet seg for felles læring og diskusjon. Vi startet dagen med at alle avdelingslederne presenterte sine ansatte, og administrerende direktør Annette Ekman ønsket alle velkommen.

Helge Vasseng var så først på programmet og snakket om «mentale forberedelser». Her delte han fra sin lange og svært suksessfulle karriere som hundefører i Norske Redningshunder. Vi er heldig som har en ansatt som kan ta med seg så mye erfaring fra redningsarbeid og krisesituasjoner til arbeidsplassen. Helge snakket også om sine personlige erfaringer fra å falle gjennom isen, hvordan dette har påvirket han og fortsatt gjør det i dag.

Kathrine Kanebog Thorsen og Margrethe Antonsen tok så over stafettpinnen og ledet ansattegruppa i gruppearbeid om etiske retningslinjer og etiske dilemmaer. I en jobb som den vi har vil man komme opp i situasjoner som kan gjøre at man må ta etiske vurderinger fortløpende. De hadde laget eksempelcaser som hver gruppe kunne diskutere sammen. Til slutt avsluttet vi økten med at alle gruppene fortalte litt om deres case og det ble en god felles diskusjon blant alle.

Til slutt fikk vi besøk av Bård Brænde, et fyrverkeri av en mann, som holdt foredrag om «superkollega». I foredraget var temaet relasjonene og trivselen på jobb. Hvordan valgene vi tar i det daglige er viktig for arbeidsgleden og evnen til å nå mål. Det ble mye fliring og god stemning underveis da han hadde flere øvelser som man gjennomførte sammen for å se på hvordan interaksjonene våre påvirker resultatene. Foredraget endte med at vi sammen på arbeidsplassen kom frem med flere konkrete forslag til hvordan vi kunne styrke samholdet på Inko!

Etter endt arbeidsdag ble det gjennomført et frivillig sosialt arrangement med deilig middag og hyggelig musikk. Inko briljerte med internbandet «Vasseng-gutane», inspirert av guttedrømmen til avdelingsleder Helge Vasseng. Navnet «The roll-ons» ble også vurdert basert på den enhetlige stilen til bandmedlemmene.

Hopp rett ned til innholdet