Inko logo

Kompetansebevis i kokkefaget

Vi kunne tidligere i måneden gratulere Hanne Therese Vangen med kompetansebevis i kokkefaget.

 

Hanne Therese; “Veldig stort!”

 

I 2019 begynte hun å sysle så smått med ideen om å få papirer på det hun interesserer seg mest for, og i 2022 startet hun løpet, som altså ble konkludert med bravur for noen uker siden. Hanne Therese gikk Kokk & Servitør på Rå Videregående for 30 år siden, men fikk ikke de resultatene hun kanskje skulle ønsket seg. Men årene har gått, og interessen er der fortsatt. Så nå ville Hanne gjøre et skikkelig forsøk!

De aller fleste av oss ville nok blitt stresset av å ha en Umami-kokk som sensor!
Hanne fikk vite ca 14 dager før prøven at hennes arbeid skulle vurderes av en kokk fra regionens mest anerkjente gourmet-restaurant, og fikk litt ekstra nerver og stress av dette. Hun fikk mesterlig hjelp og tilrettelegging av veileder Tonje Torbergsen på Inko, som har fulgt henne gjennom hele læreløpet, sammen med opplæringskontoret Yvia. Hanne sier Tonje var flink til å eliminere det stresset hun kjente på underveis, og spesielt når eksamensperioden stod for døra.

Hennes kompetansebevis omfatter varmretter, baking og anretning av måltider. Hun sier hun har lært mye underveis, og er meget glad for at hun fikk denne sjansen til å vise hva hun duger til. Det å benytte Meirsmak sitt nye og moderne kjøkken ga hennes opplæringsløp en ekstra dimensjon; hun kunne benytte seg av konveksjonsovner og store maskiner som hjelpemidler. Samtidig er et slikt læreløp velsignet fri for teori. Hanne Therese er glad for at læreløpet utelukkende har vært av praktisk karakter.

Hanne Therese sier hun har jobbet hardt med dette, og hatt fullt fokus i to år. Hun har vært veldig sliten underveis, også etter arbeidstid, og har i perioder forsaket familie og venner. Heldigvis har alle, og spesielt kjæresten Bent, vært til stor støtte underveis. De har oppmuntret henne, og hatt forståelse for hennes prioriteringer.

Hun er en grunnpilar på Meirsmak, men sier hun godt kan tenke seg å jobbe en dag i uka i en ordinær bedrift. Hun tenker kafè eller lignende. Bare ta kontakt med oss i Inko dersom dette høres interessant ut!

Hopp rett ned til innholdet